Okulumuzun Tarihçesi

28.12.2012 879

Kasabamızda ilkokul, cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra  (1932), kasaba merkezinde bir evde üç sınıflı olarak açılmıştır. 1936-1937 Öğretim yılına kadar bu binada eğitim-öğretim sürdürülmüştür.

1936 Yılında kasabada görev yapan öğretmen Ali Ulvi tarafından 6 derslikli bugünkü tarihi okul binası planı çizilip, bina kasaba halkı tarafından yapılmıştır. Okulun adı Ortakaraviran İlkokulu olup, çevrede başka okul olmamasından dolayı Aşağıkaraören Köyü, Başkaraören Köyü ve Akkise Kasabası öğrencileri de aynı okulda eğitime devam etmişlerdir.

1965 Yılında kasabamızın girişine 8 derslikli okulumuz Ortakaraören Belediyesi önderliğinde, devlet-halk işbirliği ile yapılmıştır. Arsası bir vatandaş tarafından vakıf olarak Belediye'ye bağışlanmış olup, arsasını ve taşını Ortakaraören Belediyesi karşılamıştır. Aynı yıl okuldan ayrı 8 tuvalet ve okulun arka tarafına müteahhit tarafından ihtiyaç ve sulamalarda kullanılmak üzene su kuyusu yapılmıştır.

1966-1967 Eğitim-öğretim yılında tek katlı 8 derslikli olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1968-1969 Eğitim-öğretim yılında okul ihata duvarı Belediye tarafından inşa edilmiştir.

1975 Yılında tuvaletlerin yetersiz ve sağlıksız olmasından dolayı şu an kullanılmakta olan tuvaletler, devlet tarafından ihale ile yapılmıştır.

1978 Yılında okul bahçesinde bulunan akasya ve elma ağaçları sökülerek şu andaki dişbudak, çam ve ladin ağaçları dikilmiştir.

Okulumuz çeşmesi, 1980'li yıllarda Bektaş Koyuncu tarafından ikisi Bademli Yaylası suyu olmak üzere 6 musluklu, mermerden, şadırvan biçiminde modern tarzda yaptırılmıştır.

1980-1981 Eğitim-öğretim yılında her sınıfta geniş tek pencere var iken, üç pencere olmak üzere, şimdiki şekliyle devlet tarafından değiştirilmiştir. Aynı yılda okul çatısı, akmasından dolayı komple değiştirilmiştir.

Okul giriş kapısı önü 1988 yılında sahne olarak kullanılmak üzere, üstü çatılı bir şekilde genişletilerek düzenlenmiştir.

1992 Yılında devlet-halk işbirliği ile ikinci kat yapılarak derslik sayısı arttırılmıştır.  Okulumuz Seydişehir'de ilk taşıma merkezi olup, Aşağıkaraören Köyü ve Başkaraören Köyü öğrencileri okulumuzda eğitim-öğretimlerine devam etmeye başlamışlardır.

1993-1994 Eğitim öğretim yılında okulumuz 8 yıllık eğitime geçerek, bir yıl sonra uygulamaya başlamıştır.

1994 Yılında okul bahçesi betonlanarak basketbol potaları, voleybol direkleri dikilmiştir.

1994-1995 Yılında okulumuza kalorifer sistemi yapılmış, aynı yılda okulumuza ilk bilgisayar kazandırılmıştır.

1999 Yılında okulumuz bünyesinde, ilk defa ana sınıfı açılmıştır. Aynı yılda okulumuzun geri kalan bahçesinin betonlanması Doğuş Şirketi tarafından hibe olarak tamamlanmıştır.

2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçiş sebebiyle okulumuz ortaokul olmuştur.

Okul Aile Birliği katkılarıyla okulumuza 15 adet güvenlik kamerası takılmış, zeminlere parke yapılmıştır.

Bugün okulumuz, 121 öğrenci ve 15 personel ile eğitim-öğretime devam etmekte olup, bilgisayar laboratuarı, z tipi kütüphane, araç-gereç odası, yemekhane, mutfak, arşiv, depo, hizmetli odası, öğretmenler odası, rehber öğretmen odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası ana sınıfı ve 8 derslikten oluşan modern bir yapıya sahiptir.

Tüm sınıflarda akılla tahta mevcuttur.

Okulumuzun bahçesine yeni asfalt zemin yapılmıştır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından okulumuza z kütüphane kurulmuştur.

b) Özel bir isim verilmişse verilme amacı: Verilmemiştir.

c) Okulun Özellikleri: Gündüzlü – Karma

d) Okutulan Seçmeli dersler:  Kur'an-ı Kerim–Spor ve fiziki etkinlikler-Yabancı dil(İngilizce)- Matematik uygulamaları-Zeka oyunları-Medya Okur Yazarlığı

e) Öğrenci Başarıları:  İyi

3.BÖLÜM

Okulun Bina Durumu :  Bir bina Bulunmaktadır.

a)   Binanın Özellikleri : Kaloriferli-Şebeke suyu var-Kanalizasyona bağlıdır.

b)   Dershaneler    : 8 adet dershanesi bulunmaktadır.

c)   Laboratuar     : 2 adet Var. (1 Fen Laboratuarı, 1 Bt Laboratuarı ) Araç-gereç yeterli

d)   Okul Kitaplığı   : 1600

e)   Okul ve bahçe  : 4775 m² dir

f)   Sınıf Kitaplığı  : 100 adet var

g)   Atölye durumu :  Atölyesi yok.

h)   Depo-Ambar   : var

i)    Spor Salonu    :Yok

j)    İdare Odaları  :  1 tane Müdür, 1 tane Müdür Yardımcısı, 1 tane Memur odası     ve  1 Öğretmenler odası vardır.

k)   Revir            :   Yok.

l)    Bahçenin Ağaçlandırılması :Okul Bahçesinde Yeterince ağaçlandırma yapılmıştır.

4.BÖLÜM

a)  Öğretmen Sayısı : 1 Anasınıfı öğretmeni olmak üzere 12 dir.

b)  Yönetici  Sayısı   : 1 Müdür  1 Müdür yardımcısı

c)  Branşlara göre Öğretmen Dağılımı :

Türkçe               : 2

Matematik           : 2